Suport GPU pentru Emulatorul Android pe PC !

Publicat pe 10 apr. 2012 - 21:18 de Mîrzac Iulian

Vesti bune pentru developerii de aplicatii Android. Google tocmai a lansat un update foarte important pentru emulatorul sistemului de operare Android pentru PC care va include suport pentru GPU (placa video) si pentru procesor. Ca sa o luam si altfel veti putea rula Android 4.0 Ice Cream Sandwich pe un PC ca si pe o tableta, cu o fluenta naturala pentru ca va suporta accelerare hardware pentru placa video.

Inainte de acest update (developerii stiu) emulatorul functiona teribil de sacadat. Doar uitati-va la videoclipul de mai jos si observati ce diferenta este intre vechiul emulator si noul emulator cu accelerare hardware.

Emulatorul va suporta si OpenGL ES 2.0 asa ca programatorii de jocuri vor putea rula jocurile lor direct in emulator fara sa le mai uploadeze in device-ul de test. Lucrurile nu se opresc aici iar emulatorul iti va permite in timp ce testezi/programezi aplicatia ta Android sa primeasca in timp real informatii de la senzorii telefonului conectat la PC sau de la ecranul sau. Deci daca aplicatia creata de tine ar folosi senzorul de orientare vei putea sa vezi imaginea pe ecranul pc-ului si sa misti telefonul pentru a interactiona cu aceasta.

Au fost adaugate in emulator suportul pentru NFC si Bluetooth, si odata cu acest imens ajutor pentru developeri a fost modificata si sectiunea de design al aplicatiilor unde iti sunt prezentate intr-un mod mai simplu regulile de design ale aplicatiilor Android 4. Sectiunea de design o gasiti aici.

Puteti afla mai multe pe blogul Oficial Google Android Developer.

Along with this, the big G has also updated the Android Design guidelines to include dedicated sections on design layout for application settings, how to link your app with other Android apps and more. The updated guidelines can be found here.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: