Sony lanseaza noi aparate foto compacte seria Cyber-Shot

Publicat pe 13 feb. 2012 - 18:18 de Mîrzac Iulian

Sony pregateste publicului noi aparate foto din populara serie Cyber-Shot si sunt asteptate sa apara pe piata in luna Martie.

Primele doua pe care vi le voi prezenta sunt DSC-WX70 si DSC-WX50, doua compacte superslim care vor fi disponibile in mai multe culori. WX70 va avea un ecran putin mai bun de 3 inci si functie touch cu rezolutie 921k puncte. WX50 modelul putin mai slab are un ecran normal (non touch) de 2.7 inci cu rezolutie de 460k puncte.

Amandoua aceste modele vor avea dimensiuni identice de 92.2 x 52.0 x 19.1mm si acelasi senzor Exmor R CMOS de 16.2 Megapixeli. Carcasa lor incorporeaza procesorul de imagine conceput de Sony BIONZ, obiective Carl Zeiss Vario-Tessar cu zoom Optic de 5x, iar ISO maxim este 12800.

Ambele modele pot filma la rezolutie FullHD 1920 x 1080 / 50i in format MP4 AVCHD, iar producatorul lauda aparatele foto ca rezista la 120 de minute de filmare si folosesc stabilizatorul optic de imagine SteadyShot Active.

Nu exista o estimare a pretului de cumparare a camerelor, dar asteptam luna Martie.

Seria TX primeste si ea un nou membru: Sony Cyber-Shot  TX200V. Acest nou model inlocuieste modelul TX100V si are o grosime de doar 16mm, insa ofera o protectie la apa tot pentru o adancime de 5m si pentru inghet pana la -10 C, numai buna pentru temperaturile de iarna.

TX200V are un design curat precum TX100V cu sticla rezistenta la socuri/zgarieturi, iar in spate va integra un ecran LCD de 3 inci cu rezolutie de 921k cu functie touch.

Obiectivul Carl Zeiss Vario-Tessar iti va oferi zoom optic de 5x, o performanta mare daca ne gindim ca obiectivul nu iese in afara carcasei. Senzorul de imagine este un Exmor R CMOS cu dimensiuni de 1/2.3″ capabil sa scoata imagini de 18 Megapixeli si totul este controlat de un procesor de imagine BIONZ ca al celorlalte aparate foto. Si stabilizatorul de imagine este acelasi ca al celor de mai sus.

O serie de imbunatatiri care se simt a primit acest model printre care: autofocus rapid de 0.13 secunde la exterior, noi moduri de fotografiere cu efecte creative (efect de miniatura, fundal blurat, aparat foto de jucarie, etc.)

TX200V poate filma la rezolutie FullHD cu 1080p/60p, si are si functie Sweep Panorama (imagine panoramica dintr-o miscare), si de recunoastere a fetelor.

Sony mai lauda aparatul foto cu o noua tehnologie „Extra High Sensitivity” integrata in procesorul de imagine BIONZ care este facut sa reduca zgomotul de imagine care apare in conditii de fotografiere pe lumina slaba datorita senzorilor mici care se folosesc in camerele acestea, dar pana nu vedem cu ochii nostri sa nu-i credem pe cuvant.

Sony Cyver-Shot TX200V este asteptat tot in luna Martie si vedem ca exista deja la precomanda pe magazinul oficial Sony din SUA la 499$.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: