Setări pe care le poți activa cu ajutorul lui Siri

Publicat pe 10 feb. 2016 - 8:49 de Mîrzac Iulian

Activare Setari cu Siri

Revin cu alte câteva sfaturi legat de utilizarea iPhone-ului vostru, sau poate aveți iPad sau iPod cu iOS. Astăzi vă arăt o listă de comenzi vocale Siri cu ajutorul cărora puteți activa / dezactiva setări comune. Comenzile vocale vor deveni în anii ce urmează din ce în ce mai folosite, iar comunicarea cu smartphone-ul mai ușoară deoarece recunoașterea vocii și a celor spuse de utilizator este din ce în ce mai bună.

Cum momentan Siri nu este disponibil decât în engleză și comenzile trebuiesc efectuate în limba engleză, dar știți cum e asta: dacă exista un interes mare pentru anumite aplicații sau funcții compania va investi mai mult în ea. La fel și în acest caz, dacă vor fi utilizate comenzile vocale în engleză mai mult din România, grăbim în acest fel și integrarea Siri în limba română.

Așadar dacă vreți să activați / dezactivați setări din iOS urmați indicațiile de mai jos. Unele setări pot fi doar oprite deoarece odată oprite nu mai ai acces la Internet deci prin urmare la Siri.

Odată apăsat butonul home 1 secundă cât apare Siri, trebuie să spui „Turn on” sau „Turn off” dacă vrei să activezi respectiv să dezactivezi o funcție.

 • Wi-Fi (poate fi doar oprit dacă apoi nu mai acces mobil de date)
 • Airplane mode
 • Bluetooth
 • Low power mode
 • Cellular data (poate fi doar oprit dacă apoi nu mai acces WiFi)
 • Do not disturb
 • Invert colors
 • VoiceOver

„Increase/Decrease screen brightness” – este o comandă pe care o poți da fără să spui „turn off / turn on” înainte.

Partea frumoasă este că poți ajunge la orice setare din Settings folosind comanda „Open Settings for <aici spui meniul care apare în Settings>”.

Deci după cum vedeți pentru Celluar Data, sau alte setări mai greu accesibile comenzile vocale Siri sunt binevenite pentru că e un mod mai rapid de activare a lor.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

 1. Andrei 24/03/2016 at 07:04 - Reply

  Setări „pe care” le poți activa cu ajutorul lui Siri

Postează un comentariu: