Samsung RedWood – telefon cu Tizen OS la anul pe piata

Publicat pe 4 nov. 2013 - 18:37 de Mîrzac Iulian

Tizen OS

Samsung Tizen Z9005 RedWood este unul dintre primele telefoane care vor aparea pe piata cu Tizen OS. Este sistemul de operare creat de pe urma sistemelor de operare Bada OS si MeeGo care este finantat de Intel si Samsung. Sistemul de operare va intra in competitie cu principalele sisteme de operare (iOS, Android si Windows Phone 8). Dezvoltatorii au propus crearea unei modalitati de a putea rula si aplicatii Android  direct in Tizen OS cu ajutorul unui emulator. Din ce am inteles la fel cum WINE functioneaza pe Linux pentru a rula aplicatii Windows.

Interfata grafica aduce foarte mult a TouchWiz celebra interfata adusa de Samsung in sistemul de operare Android pe terminalele lor mobile.

Device-ul se pregateste pentru 2014 , nu exista o estimare pentru data de lansare dar probabil ca vor sa-l finiseze foarte bine inainte de lansare, mai ales ca sunt destule proiecte pentru sistem de operare mobile care au esuat (ex. MeeGo, BadaOS, Symbian, WebOS, etc.).

Va place cum arata pentru inceput ?

Sursa

Video prezentare Samsung Tizen RedWood

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Bogdan 05/11/2013 at 11:07 - Reply

    Tizen va folosi OpenMobile ACL pentru a rula aplicatiile Android. !how-acl-works/cxdo
    Cred ca Tizen este gandit, cel putin la inceput, ca un concurent pentru Asha, Firefox OS sau Ubuntu Phone.

Postează un comentariu: