Qualcomm lansează un nou chipset pentru accesorii de purtat

Publicat pe 6 iul. 2017 - 7:44 de Mîrzac Iulian

Qualcomm este poate cel mai cunoscut producător de chipset-uri pentru dispozitive mobile care includ smartphone-uri, tablete, dar și accesorii de purtat (wearables – cum li se spune). Cum domeniul acoperă milioane de dispozitive vândute lunar, Qualcomm nu avea cum să nu fie prezent și aici.

Snapdragon Wear 1200 este următorul chipset disponibil pentru producătorii de accesorii de purtat. Este destinat pentru consum ultra-redus pentru dispozitive conectate permanent la telefon / tabletă prin Bluetooth însă care suportă și conexiuni 4G.

Snapdragon Wear 1200 este construit pe tehnologia 28 nm și include un procesor de 1.3 GHz ARM Cortex-A7.

Vă gândiți că poate având disponibilitatea de conectare 4G poate transfera cu viteze foarte mari, însă nu, nu este ca pe smartphone. Se folosește de conexiunea 4G pentru a fi pregătit de viitor când rețeaua se va baza mult pe conexiunile 4G. Va permite dispozitivelor de purtat viteze de download de 300 Kbps la un consum extraordinar de redus de energie.

Asta ne apropie și mai mult de ceea ce 5G va însemna în aproximativ 5 ani, interconectare cu o mulțime de dispozitive mobile, senzori, mașini, etc. Qualcomm estimează ca producătorii care vor folosi acest chipset și vor folosi baterii de 350 mAh ar trebui să obțină undeva la 10 zile de standby cu dispozitivele lor.

Pe lângă cele menționate deja va oferi suport și pentru GPS și GLONASS, Voice over LTE (sau VoLTE), și suport pentru RTOS.

Asta va rezulta în smartwatch-uri mai puternice, în aplicații mai avansate pentru brățările fitness, etc.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: