Procesor pentru tablet pc-uri low-end

Publicat pe 28 mai 2011 - 22:37 de Tita Mihai

Procesoarele mobile high-end care echipeaza acum majoritatea tabletelor si smartphone-urilor provin de la producatori importanti precum Qualcomm, Samsung sau Nvidia. Dar nu toti isi permit un smartphone sau o tableta cu procesor Tegra 2, astfel ca o companie subsidiara VIA numita WonderMedia se gandeste si la cei mai „necajiti” si lanseaza un procesor low cost  ARM11 de 800 Mhz numit WonderMedia PRIZM WM8710.

Acesta procesor se adreseaza segmentului  „budget” si va fi o solutie ieftina de procesare pentru viitoarele device-uri cu Android si alte sisteme de operare. Acest nucleu suporta grafica OpenGL  ES 2.0, decodare video HD 1080p si H.264,  cipul mai ofera si suport pentru interfete video precum HDMI, TV-out, DVO, LVDS si VGA. WonderMedia PRIZM WM8710 suporta si  Ethernet, WiFi Bluetooth si 3G. Poate o sa vedem acest procesor si pe piata romaneasca pe un tablet pc sau un smartphone cu un pret rezonabil.

 

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: