Nikon se gandeste sa intre pe segmentul smartphone-urilor

Publicat pe 10 iul. 2013 - 22:51 de Mîrzac Iulian

Nikon-Coolpix-S800c

Nikon se gandeste serios la viitor si ia in considerare varianta de a intra pe piata de smartphone-uri care va avea o crestere la nivel mondial din ce in ce mai mare. Conform unor surse compania Japoneza lucreaza la un smartphone cu camera foto performanta. Zvonurile au aparut datorita declaratiilor recente facute de catre management legate de piata de camere foto compacte care este in continua scadere, asta datorita telefoanelor care au si functii de fotografiere chiar mai bune decat compactele cele mai ieftine.

„Numarul persoanelor care fac fotografii prin intermediul smartphone-urilor a explodat. Vanzarile la nivel global au ajuns la 750 de milioane de unitati anul trecut si este in crestere. Ne-am concentrat asupra camerelor foto pana acum dar am putea sa ne schimbam modul de abordare si sa incercam sa abordam si piete mai mari cu altfel de produse”.

„Vrem sa cream un produs care sa schimbe conceptul camerelor foto.”

Nikon nu a confirmat zvonurile insa este clar ca isi vor alege o noua ramura pe care sa o exploateze, si probabil pana la sfarsitul anului vom afla care va fi. Piata de smartphone-uri ramane cea mai apropiata optiune.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: