Nikon 1 V2 – a doua generatie de mirrorless

Publicat pe 26 oct. 2012 - 0:56 de Mîrzac Iulian

Nikon lanseaza noua generatie a seriei de aparate foto lansate anul trecut Nikon 1 mirrorless sub denumirea Nikon 1 V2. Acest model va veni cu un senzor de imagine CMOS de 14.2 Megapixeli in format CX (senzor creat special de Nikon pentru Seria Nikon 1) special pentru a oferi focalizare rapida, capacitate de a filma video FullHD si optiuni avansate de fotografiere totul intr-un corp usor si compact.

Camera va incepe sa fie livrata catre magazine din luna Noiembrie la un pret de 900$ impreuna cu un obiectiv de 10-30mm sau impreuna cu un obiectiv de 30-110mm si 250$ in plus la pretul de mai sus.

„Noile aditii la Nikon 1 V2 arata ca Nikon este dedicata sa aduca un produs care sa poate indeplini orice dorinta cand vine vorba de creativitate si expresivitate si care totusi este in acelasi timp usor de utilizat si indeajuns de usoara pentru a fi purtata oriunde”, spune Bo Kajiwara, Director Marketing. „Cu un grip si o asezare a butoanelor care este familiara fotografilor profesionisti, viteza, versatilitatea, usurinta in utilizare si portabilitatea lui V2 va putea fi folosita in situatii cat mai extreme pentru a obtine imagini clare si videoclipuri FullHD frumoase”.

Nikon a introdus pe piata cu ocazia asta si un nou blit compact: Speedlight SB-N7 destinat atat lui V2 cat si lui V1 pentru fotografiere noaptea.

Acum suntem curiosi cat de bine se va descurca V2 la lumina slaba, din ce am experimentat cu Nikon V1 fotografiile cu ISO peste 800 aveau zgomot de imagine destul de ridicat. Dar corpul lui Nikon V2 este de invidiat si pare inspirat din camerele Sony NEX.

Ce parere aveti de noua versiune a mirrorless-ului Nikon 1 ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: