Nexus 7 2013 si Android 4.3 lansate ieri la evenimentul Google

Publicat pe 25 iul. 2013 - 15:30 de Mîrzac Iulian

Nexus 7 2

Probabil unul din cele mai prost tinute secrete din IT in ultima perioada a fost venirea lui Nexus 7 2013. Retaileri din America, site-urile care au publicat zvonuri, toate au contribuit la cunoasterea tabletei in proportie mare cu mult timp inainte de lansare.

Asadar Nexus 7 2013 construita si anul acesta de ASUS a primit un upgrade substantial de la prima versiune, insa pretul de 200 de dolari pentru varianta cu WiFi nu s-a pastrat anula acesta vor fi si preturi usor mai ridicate.

In locul lui Tegra 3 s-a integrat un SoC Snapdragon S4 Pro, care include un procesor quad-core Krait la 1.5GHz si un GPU Adreno 320, iar memoria RAM este acum de 2GB. Ecranul este tot de 7 inch, insa acum are si dimensiuni mai mici cu 1.8 mm mai subtire si 2.8 mm mai mic in latime si lungime. Ecranul de 7 inch are acum o densitate a pixelilor de 323 ppi cu o 1900 x 1200 pixeli, deci cei care l-ati ignorat pentru rezolutia mica anul trecut acum nu mai aveti scuza.

Exista doua difuzoare stereo cu virtualizare surround de la Fraunhofer si acum integreaza o camera foto de 5Megapixeli capabila de filme HD in timp ce camera frontala pentru video conferinta este tot de 1.2 Megapixeli.

Android 4.3

Tableta Nexus 7 2013 va fi primul device care va fi livrat cu Android 4.3 preinstalat si va aduce ca avantaje principale:

  • posibilitatea de a crea mai multe profile de utilizator in care poti limita accesul la setari/aplicatii
  • Bluetooth low energy – permite conectarea la gadgeturi bluetooth cu consum mic de energie cum sunt senzorii pentru antrenament (pedometre, senzori cardiaci, etc.)
  • animatii si mai fluente decat pe versiunile inferioare de Android
  • suport OpenGL ES 3.0
  • suport DRM mai avansat (un prim partener important – Netflix – va putea face streaming 1080p)

Nexus 7 a fost un real succes anul trecut avand vanzari foarte bune si am spus ca as fi cumparat-o daca as fi vrut sa investesc intr-o tableta, iar anul acesta cu toate ca are un pret putin mai ridicat cred ca va avea acelasi succes.

Modelul 16GB WiFi va costa 229$ in timp ce modelul de 32GB va avea un pret de 269$. Va exista si un model cu 4G LTE cu 64GB si un pret de 349$.

Totusi daca nu aveti de gand sa investiti intr-o noua tableta anul acesta atunci trebuie sa nu fiti suparati pentru ca update-ul la Android 4.3 va veni pentru toata seria Nexus de anul trecut Nexus 4, Nexus 7 si Nexus 10 incepand cu ziua de azi.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: