Lenovo intra in nisa de Chromebook-uri !

Publicat pe 21 ian. 2013 - 17:56 de Mîrzac Iulian

Lenovo ThinkPad X131e

Dupa ce anii trecuti Acer si Samsung au avut doi ani la rand cateva modele de laptopuri/netbookuri destinate utilizarii sistemului de operare de la Google: Chrome OS, Lenovo isi anunta si ea intrarea in acest club de Early Adopters. Am avut ocazia sa testam in trecut un Chromebook (laptop cu Chrome OS) produs de Samsung, dar care pe langa faptul ca avea un design frumos, folosea materiale placute, nu a fost indeajuns de functional / util pentru marea majoritate de consumatori pentru a fi vandut in numar foarte mare.

Mediul de stocare este mic, informatia fiind stocata in Cloud in mare parte, daca sunt asteptari de jocuri pe astfel de device-uri aflati ca nu este posibil sa jucati decat jocuri mici din Chrome Web Store. Sunt device-uri cu autonomie mare, destinate in primul rand pentru portabilitate si pentru a mentine totul online, perfecte pentru studenti care au nevoie sa scrie mult si de baterie. Se foloseste de serviciile deja existente Google de stocare pentru Fotografii (Picasa) pentru videoclipuri (Youtube), pentru documente si fisiere (Drive), etc.

Lenovo Thinkpad X131e este destinat studentilor conform producatorului, va avea o dimensiune a ecranului de 11.6″ o rezolutie de 1366×768 pixeli, configuratia se va putea alege dintr-o varietate de procesoare low-power.

Pe 26 Februarie vor veni noi informatii din partea producatorului, momentan atat. Totusi pretul nu ar trebui sa treaca de 1.800 – 2.000 lei daca nu ofera avantaje clare fata de netbookurile obisnuite.

Daca esti student, ti-ai lua asa un device ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: