Huawei P10 primește nota 87/100 de la DxOMark

Publicat pe 16 mart. 2017 - 8:51 de Mîrzac Iulian

DxOMark unul dintre site-urile cunoscute care se ocupă de testarea echipamentelor foto, video sau printare a publicat scorul obținut de Huawei P10 acum după lansarea oficială care a avut loc la Mobile World Congress.

Echipa DxOMark a făcut teste variate pentru a afla cum se comportă camera foto a telefonului în orice condiții iar rezultatele obținute au fost foarte bune. Scorul final a fost de 87 din 100 de puncte, iar pentru a pune puțin lucrurile în perspectivă mai sunt câteva camere de smartphone dintre care o parte au obținut 88 de puncte iar Google Pixel a obținut 89 de puncte fiind singurul cu acest punctaj.

Camera reproduce foarte bine detaliile, se comportă bine în condiții de lumină slabă și scoate suficiente detalii atunci când ești nevoit să fotografiezi zone umbrite și expuse concomitent. Pentru partea de fotografie au mai lăudat focalizarea precisă și echilibrarea bună a culorilor în condiții grele de lumină.

Pentru filmare avantajele au fost în mare parte aceleași ca și la fotografiere cu adăugarea că și aici focalizarea funcționa foarte bine și include o bună stabilizare a imaginii.

Partea mai puțin bună la filmare relatată de DxOMark se referă la effectul „rolling shutter” – atunci când faci mișcări bruște laterale imaginea se deformează ușor pe verticală.

Dacă sunteți fani Huawei atunci P10 s-ar putea să vă convingă cu camera foto pe care o include dacă vă interesează asta la un smartphone.

Mai jos aveți sursa și topul telefoanelor în funcție de calitatea foto/video. Bănuiesc că și vouă vi se pare logic topul. Cel puțin pentru anumite aspecte Google Pixel este mai bun și ca o cameră foto / video dedicată (DSLR / Mirrorless entry-level).

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: