Despre Exynos 4 Quad procesorul utilizat in viitoarele telefoane mobile

Publicat pe 26 apr. 2012 - 20:42 de Mîrzac Iulian

Samsung a prezentat noul procesor quad-core care va fi disponibil constructorilor de dispozitive mobile de acum incolo si anume Exynos 4 Quad. Procesorul a fost creat dupa arhitectura procesorului ARM Cortex-A9 iar acesta va da viata viitorului telefon mobil Samsung Galaxy III (cel mai asteptat telefon cu Android al anului).

In vara ce vine s-ar putea sa apara si tablete dar si alte telefoane mobile Samsung care sa foloseasca tot Exynos 4 Quad, cel putin pana va aduce procesoare bazate pe ARM Cortex-A15.

Exynos 4 Quad este construit pe un proces tehnologic de 32nm si foloseste cu pana la 20% mai putina energie decat precedentul procesor Exynos 4 Dual construit pe un proces tehnologic de 45nm, si mai mult de atat va oferi de doua ori mai bune performante.

Bineinteles ca procesorul va fi capabil de rularea de jocuri si aplicatii 3D, va putea coda materiale video HD si nu in ultimul rand va oferi transmisia catre iesirea HDMI.

Sa-l vedem la teste atat zic. Mai joss o prezentare video.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: