Dell anunță două noi laptopuri de 14″ și 12″ pentru condiții extreme

Publicat pe 8 apr. 2014 - 18:05 de Mîrzac Iulian

Armed Soldiers in the Desert

Dell încă reprezintă în mintea utilizatorilor un brand puternic pentru laptopurile rezistente la soc, apa și praf în comparație cu laptopurile obișnuite din segmentul entry-level unde alte companii și-au făcut loc și au reușit sa recupereze o piață pe care o domina acum 2-3 ani (ma refer stric pe plan local). Așadar compania lansează două noi modele de laptopuri rezistente la condiții extreme:

 • Dell Latitude 12 Rugged Extreme este varianta de 12 inch cu precizia că ecranul se poate roti pentru a forma o tabletă dacă se poate spune asta pentru că devine o tableta groasă și grea, dar faci compromisuri când vine vorba de protecția datelor și de importanța lor.
 • Dell Latitude 14 Rugged Extreme este o variantă de 14 inch cu performanțe mai mari și destinat condițiilor și mai dificile de lucru.

“Latitude 12 şi 14 Rugged Extreme aduc un design nou şi inovaţii în industrie, marcând extinderea angajamentului Dell în domeniul dispozitivelor rigidizate,” a declarat Kirk Schell, fost ofiţer în cadrul US Navy şi Vicepreşedinte, Commercial PCs, Client Solutions Group, Dell. “Gama Rugged Extreme este susţinută de promisiunea Latitude de a oferi PC-uri comerciale fiabile, sigure şi gestionabile, care pot fi transferate uşor din birou pe câmpul de luptă sau în orice alt mediu de lucru dificil — o asigurare neegalată de către competiţie.”

Sunt sigur că aţi mai auzit de seria Dell Latitude Rugged Extreme şi de gradul lor de rezistenţă, dar noile modele par să devină indestructibile. Pe lângă la praf, apă, umiditate, mai rezistă şi la vibraţii sau la temperaturi extreme.

Laptopurile rezistă la căderi de la 1.8m şi au protecţie împotriva infiltraţiilor de apă. Folosesc cele mai noi tehnologii şi cele mai robuste materiale disponibile acum: ultra-polimeri şi aliaj de magneziu. Răcirea este asigurată de tehnologia QuadCool™ Thermal Management din a 4-a generaţie.

Mă uitam pe imaginea de mai sus, iar carcasa laptopului zici că este ieşită dintr-un film S.F. cu unghiuri drepte.

Portofoliul Latitude Rugged Extreme aduce şi următoarele inovaţii:

 • ecran perfect lizibil în lumina soarelui, multi-touch rezistiv pe Latitude 12 Rugged Extreme destinat utilizării chiar şi cu mănuşi groase
 • ecran convertibil complet pregătit să facă faţă situaţiilor grele – pe Latitude 12 Rugged Extreme
 • sunt echipate cu procesoare puternice Intel® Core™ din a 4-a generaţie, şi se pot alege configuraţii cu placă video dedicată
 • memorie RAM de până la 16GB şi stocare SSD de până la 512GB
 • GPS, WiFi
 • Cameră web Full HD
 • Cameră foto de 8 megapixeli cu bliţ pe Latitude 12 Rugged Extreme
 • USB 3.0 şi port serial, dual serial/RJ-45 pe Latitude 14 Rugged Extreme
 • Tastatura cu iluminare RGB personalizabilă permite utilizatorilor să lucreze în condiţii de iluminare scăzută, oferind şi trecere rapidă în “modul invizibil”
 • Autonomie de până la 8,5 ore pentru Latitude 12 şi de 14 ore pentru Latitude 14.

Noile modele asigură o gestionare simplificată a sistemelor, prin capabilităţi de administrare de la distanţă şi tehnologia Intel® vPro™ disponibilă pentru administrare eficientă cu sistemele închise, modul TPM1.2 (Trusted Platform Module), conform cu standardul FIPS 140 – 2, soluţii de criptare prin Dell Data Protection | Encryption şi autentificate avansată prin ControlVault™, susţinute de o gamă extinsă de opţiuni de service şi suport Dell.

Aşadar siguranţa datelor nu ar trebui să fie o problemă ţinând cont de tehnologiile integrate de la Intel si Dell.

Mai multe informatii despre seria Dell Latitude Rugged Extreme.

 

Latitude 12 Rugged Extreme Notebook - Detail Latitude 14 Rugged Extreme Notebook

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: