Cum dai share la parola wireless? – iOS 11

Publicat pe 9 oct. 2017 - 9:15 de Mîrzac Iulian

Este un caz comun să vină rude sau prieteni în vizită și să îți ceară parola conexiunii wireless. Apple a ușurat acest lucru pentru utilizatorii iOS 11 și pentru macOS Sierra. Pentru a împărtăși conexiunea wireless cu persoanele apropiate va fi floare la ureche apăsând un singur buton.

Mai ales dacă ai o parolă de 12 caractere îți vei ușura și ție, dar și invitatului această treabă. Nu vrei să greșești vreun caracter când tastezi o astfel de parolă.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a da share la parola wireless:

  1. să ai un device Apple pe care rulezi macOS Sierra sau iOS 11
  2. să ai persoana respectivă în contacte (măsură de siguranță)
  3. bluetooth-ul să fie activat pe ambele terminale
  4. tu cel care împărtășești conexiunea wireless trebuie să fii conectat la ea

În mod normal eu le-aș avea pe acestea deja active. Așadar odată ce ai toate aceste lucruri pregătite tot ce trebuie să faci este să deblochezi telefonul, să fii în apropiere de celălalt utilizator. Dacă ești în aceeași cameră ar trebui celălalt utilizator să meargă în setări la WiFi, să încerce să se conecteze la rețeaua ta wireless. Aici se întâmplă totul: dacă totul este corect setat tu (proprietarul conexiunii wireless), vei primi un mesaj sub formă de pop-up care te va întreba dacă vrei să dai share la parolă automat.

Cam atât.

Dacă folosești macOS Sierra vei primi un pop-up în bara de notificări dacă vrei să dai share parolei WiFi.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: