Cele mai noi telefoane mobile Nokia prezentate la MWC 2012

Publicat pe 27 feb. 2012 - 17:17 de Mîrzac Iulian

Nokia socheaza lumea telefoniei mobile cu noi modele high end, mainstream si entry level.

Nokia 808 Pureview este noul smartphone care se va impune in categoria telefoanelor cu camera foto performanta si asta pentru ca are un senzor de 41 Megapixeli. Exact cat vedeti scris patruzeci si unu de Megapixeli. Compania a reusit asta cu ajutorul obiectivelor Carl Zeiss si cu tehnologia „pixel over-sampling” (care defapt mareste cu ajutorul softului imaginea). Deci oricum imaginile pe care le va face nu vor fi si de calitate, dar ramane sa il vedem la treaba.

Tehnologia PureView va fi folosita si la alte modele ce vor fi lansate in viitor asa ca de acum sa va asteptati si la alte telefoane mobile de la Nokia cu cifre mari la Megapixeli. Telefonul mai integreaza si o tehnologie denumita „Rich Recording” care iti va permite sa inregistrezi sunet la calitate audio inalta si la un volum de maximum 140 dB dupa cum arata comunicatul de presa.

Specificatiile telefonului sunt: 1.3 Ghz, ecran de 4 inci cu rezolutie 360×640 pixeli, memorie RAM de 512 MB, si 16 GB spatiu de stocare si sitem de operare Symbian.

Pretul de pornire este de 450 Euro si este asteptat in luna Mai.

Nokia Lumia 610 este primul smartphone destinat persoanelor cu buget mai mic, dar care totusi vor sa aiba un sistem de operare Windows Mobile 7.5 si sa aiba acces la aplicatiile din Windows Marketplace.

Carcateristicile noului smartphone entry-level Lumia 610 sunt: procesor single-core 800 Mhz , ecran de 3.7 inci WVGA, memorie RAM de 256 MB si o capacitate de stocare decenta de 8 GB, camera video integreaza un senzor de 5 Megapixeli iar acumulatorul este de 1300 mAh.

Veti avea acces si la noile aplicatii integrate in Windows Mobile 7.5 Nokia Maps, Nokia Drive si Nokia Public Transportation.

Si acest model este asteptat in perioada lunii Mai iar pretul lui va porni de la 190 Euro.


Nokia Lumia 900 este deja cunoscut de voi cei care sunteti mai atenti cu ce se intampla pe piata de telefoane mobile. Este un model lansat luna trecuta doar pentru SUA, acum urmand sa fie accesibil si pentru restul lumii. Smartphoneul va costa 480 de Euro fara taxe si va fi disponibil in mai multe culori cum este accesibila toata gama Lumia de altfel.

Telefonul are un ecran luminos de 4.3 inci AMOLED, spatiu de stocare de 16 GB, si procesorul este tactat la 1.4 Ghz, insa are si un GPU Adreno 205 care va oferi o fluenta in utilizarea terminalului buna.
Familia Asha de la Nokia creste cu trei membri: Nokia Asha 202, 203 si 302. Telefoanele din seria Asha cu Symbian S40 au fost prima oara anuntate in toamna trecuta la Nokia World 2011 (reprezentate de modelele 200, 201, 300 and 303)

Nokia Asha 202 este dual-sim si are functia „easy swap” prin care cartelele SIM se pot schimba in timpul utilizarii telefonului fara sa fie inchis. Modelul Asha 203 este single SIM insa are aceeasi capacitate, iar sloturile la amandoua modelele pot fi accesate din exteriorul carcasei foarte usor. Asha 202 si 203 vor avea touchscreen de 2.4 inci si sunt pregatite pentru livrare in urmatoarele doua saptamani pentru pretul de 60 de Euro.

Nokia Asha 202

Nokia Asha 203

Nokia Asha 302 va fi primul model lansat vreodata cu sistemul de operare Symbian S40 care va putea accesa serverele de e-mail Microsoft Exchange functie care se va aduce si la modelul mai vechi Asha 303. Nu are touchscreen insa va integra un procesor puternic de 1 Ghz iar conexiunea la Internet 3G va putea fi accesata la viteza de 14.4 Mbps. Totul la un pret de 95 Euro.

Nokia Asha 302

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: