AMD lanseaza APU Fusion Seria A

Publicat pe 15 iun. 2011 - 22:50 de Tita Mihai

Gigantul AMD a anuntat ca va lansa o noua generatie de procesoare care vor purta numele Fusion Seria A.  Acestea vor echipa atat laptop-uri cat si desktop-uri. Noile cipuri de la AMD sunt cunoscute sub numele de APU (Accelerated Processing Unit) acestea au in aceeasi capsula atat CPU-ul cat si GPU-ul. Noile cipuri sunt adresate celor care au nevoie de putere de calcul mai mare.  Seria A cuprinde doua cipuri dual core si cinci cipuri quad core. Frecventele acestor procesoare variaza  intre 1.9 Ghz si 2.5 Ghz in modul Turbo. Modul turbo se activeaza atunci cand sistemul are nevoie  de putere de calcul sporita. Modelul A4 are integrat un nucleu grafic Radeon HD 6250G tactat la o frecventa de 400 Mhz, modelul A6 are un Radeon 6250G tactat tot la 400 Mhz. Modelul de top A8 vine cu un procesor grafic Radeon HD 6620G  cu o frecventa de 444 Mhz.

Procesoarele grafice Radeon sunt compatibile cu DirectX 11 si suporta standarde precum HDMI 1.4a, Display Port 1.1, USB 3.0 si ofera suport pentru mai multe monitoare. Un notebook echipat cu un APU din seria A va oferi o durata de viata a bateriei de pana la 10.5 ore. HP  a anuntat deja ca pregateste 11 laptop-uri echipate cu astfel de procesoare, acestea urmand sa fie disponibile incepand cu luna iulie. Alte companii au pregatite si ele sisteme cu acest nucleu.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: