Acer Aspire S5 – cel mai subtire Ultrabook la [CES 2012]

Publicat pe 10 ian. 2012 - 23:39 de Mîrzac Iulian

Dupa cum au promis producatorii de ultrabookuri pentru CES 2012 au venit cu ce au avut ei mai bun, si astazi Acer a facut public cel mai subtire ultrabook, denumit Acer Aspire S5. Momentan s-ar putea sa fie adevarat, insa prezentarile de ultrabookuri se fac pe banda rulanta la eveniment asa ca pana la sfarsit nu se stie cine pleaca cu titlul oficial de cel mai subtire ultrabook.

Acer Aspire S5 masoara doar 15 mm grosime in portiunea cea mai groasa a carcasei si in comparatie cu MacBook Air al carui design a fost inspiratia seriei de ultrabookuri lansate in ultima vreme are o grosime de 17 mm grosime. Cantareste 1.36 Kg si deci pana aici se incadreaza perfect in standardele impuse de Intel de a fi mai subtire de 18mm si mai usor de 1.4 Kg pentru a putea primi denumirea de ultrabook.

Cum ne-a obisnuit cu intreaga serie Aspire, Acer aduce impreuna cu ultrabookul si o serie de tehnologii proprietare precum Acer Green Instant On, cu ajutorul careia ultrabookul tau va iesi din standby in mai putin de 1.5 secunde; Acer Always Connect, care promite sa te readuca online mai rapid prin intermeiul ultimului serviciu pe care-l accesai inainte sa pui ultrabookul in standby, si ca cireasa de pe tort Aspire S5 va putea fi scos din standby cu ajutorul smartphoneului tau.

Acer a incercat sa faca din acest ultrabook un laptop cat mai atragator dar sa nu-si piarda nici din ergonomie. Carcasa va avea culoarea „Onyx black” cu aspect de metal slefuit.

Laptopul va avea un port HDMI un port USB 3.0 disponibil si chiar si un mult asteptat port Thunderbolt care vor incepe sa apara si pe platformele Intel de acum incolo. Acer nu ne mai spune decat ca procesoarele vor fi din seria Core, ceea ce nici nu trebuia sa ne mai spuna pentru ca toate ultrabookurile au obligatoriu procesoare Intel, cel putin asta le e intelegerea.

Acer Aspire S5 intra pe piata din primavara si nici de pret nu au mentionat nimic.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: