În acest moment se desfășoară evenimentul anual Apple dedicat dezvoltatorilor WWDC 2018. Voi nota în timp real informațiile care le aflăm la eveniment.
iOS 12
Îmbunatățirea performanței pentru toate dispozitivele iOS 12 de la iPhone 5S încoace. Apple aduce odată cu ajutorul iOS 12
AR Kit – Adobe va ajuta la dezvoltarea aplicațiilor A.R. (realitate augmentată).
Measure – Aplicație nativă iOS 12 cu care vei putea măsura cu ajutorul camerei foto diferite obiecte din cameră cu ajutorul realității augmentate.
Photos – iți va categorisi materialele înregistrate după evenimente, tipuri de activități pe care le-ai realizat.
Dacă împărtășești imagini prin mesagerie către prieteni. Imaginea va putea fi trimisă la rezoluția ei nativă, fără să mai fie afectată calitatea sau rezoluția ei.
Siri Suggestions – Siri îți va recomanda mai multe acțiuni în zona de notificări în funcție de comportamentul tău.
Shortcuts – Vei putea să îți creezi ca user scurtături pentru diferite acțiuni rapide prin aplicații. Traseul către hotelul către care călătorești pe ruta preferată de tine: cu tren și metrou sau cu tren + autobuz. Sau dacă mergi spre casă poți seta o serie de acțiuni cum ar fi: să aprindă lumina, să pornească muzica, să trimită un mesaj unei persoane, etc.
Este aplicația Workflow integrată în iOS 12. Apple a cumpărat aplicația în 2017 și soluția inteligentă prin care îți puteai crea automatizări singur.
News – aplicația indisponibilă în România are implementată aplicația Stocks care îți oferă informații bursiere în timp real pe telefon sau tabletă în timp ce citești știrile.
Do not Disturb (bedtime) – îți va elimina notificările de pe ecran atunci când DnD este activat în timpul nopții pentru a nu îți distrage atenția.
Notificări – Instant Tuning – Vei pute în sfârșit să grupezi notificările pe
Screen Time – un raport complet cu modul în care folosești telefonul. Ce aplicații, cât timp, de câte ori pe oră și multe alte detalii, care te vor ajuta să înțelegi mai multe despre comportamentul tău.
App Limits – este o funcție prin care te poți limita singur sau poate vrei să limitezi accesul copilului tău la diferite aplicații (de la distanță) din contul tău de părinte. Poți seta cât timp poți utiliza aplicația respectivă.
Animoji – o să poți să te strâmbi și mai mult în fața camerei pentru că va detecta limba și sunt și multe alte personaje pe care le vei putea folosi.
Memoji – îți vei putea crea propriul emoticon animat care ar putea arăta ca tine sau cum dorești tu.
Facetime – vei putea vorbi simultan cu până la 32 de persoane. Să nu uităm că vei putea folosi și Animoji simultan.
Imaginea persoanei care vorbește se va lărgi automat pe ecran pentru a ieși în evidență.
Watch OS
Vei putea să te întreci cu prietenii tăi utilizând softul Watch OS pentru înregistrarea performanțelor într-o interfață perfect optimizată pentru micul ecran de pe smartwatch.
Softul va detecta atunci când începi o activitate sportivă și îți va porni automat softul care detectează activitățile sportive. GymKit va permite dezvoltatorilor să creeze aplicații care să le permită integrarea perfectă cu Apple Watch a aparatelor fitness.
Vei putea folosi ceasul pe post de Walkie Talkie pentru discuții rapide la proximitate mică cu cele mai importante contacte ale tale.
Au scos necesitatea de a spune „Hey Siri …” trebuie doar să ridici mâna pentru a lansa o comandă vocală pentru Siri.
Web Kit – vei putea citi pagini web pe Apple Watch, pentru momentele când știrea este mult prea importantă pentru a o citi pe un ecran mare.
Integrarea Watch OS cu aplicații și servicii externe Apple va fi și mai bună. Vei putea închiria biciclete, plăti pentru o mulțime de noi servicii direct cu ceasul.
tvOS
Dolby Atmos devine integrat în sistemul de operare pentru Apple TV. Astfel primește titlul de singurul media player certificat Dolby Vision și Dolby Atmos.
Apple TV oferă peste 100 de canale tv prin aplicațiile din App Store.
O funcție destinată pentru SUA (momentan) este aceea de a nu fi nevoit să te mai loghezi în diferite aplicații care distribuitorul tău de servicii de televiziune le oferă.
Te loghezi odată apoi vei fi logat automat în restul.
Screensaverele de pe Apple TV primesc un upgrade cu imagini de o superbă calitate cu Pământul văzut din spațiu.
MacOS Mojave
Dark Mode – nu știu dacă trebuie explicată funcția. Va întuneca ferestrele aplicațiilor pentru ochi mai puțin obosiți noaptea.
Stack Mode – organizează documentele de pe desktop în partea dreaptă pe categorii de fișiere / foldere.
Screen Capture – poți înregistra videoclipuri în loc de screenshot-uri și le poți integra în materialele pe care lucrezi printr-un simplu drag-and-drop. Pare rudimentar însă pare că elimină ceva pași din fluxul de lucru.
Continuity a fost îmbunătățit și aplicațiile Office demonstrate în prezentare se pot conecta la telefon instant pentru a scana un document, pentru a face o înregistrare video, ori pentru a transmite un videoclip pe care să le integrezi în documentul pe care lucrezi.
Voice Memos – se sincronizează pe iCloud pe toate dispozitivele Apple.
Mac App Store – a primit redesign. Pune accent mai mult pe vizual, screenshot-uri mari, imagine mare de prezentare.
Au rezervat puțin timp pentru a sublinia faptul că NU vor uni platformele iOS și Mac OS. Merg pe conceptul de bază de a optimiza softul special pentru un anume hardware. Din acest motiv funcționează atât de bine aplicațiile pe iOS sau dacă vorbim de laptop-uri pe Mac OS.