Inteligența Artificială este prezentă și integrată în din ce în ce mai multe domenii, aplicații pentru consumatori, pentru afaceri, etc. Fie pentru eficientizare, fie pentru simplificarea unor procese, ori în viața de zi cu zi. Nici agricultura nu este un domeniu care să fi scăpat de automatizarea și eficientizarea proceselor cu ajutorul IA.
Dacă anul 2022 a fost anul în care Inteligența Artificială a ieșit în evidență mai mult ca niciodată, putem spune că 2023 va fi anul în care vom vedea și mai multe servicii, poate instituții și dispozitive care au integrate funcții / servicii ce oferă într-o formă sau alta Inteligență Artificială. Se anunță și creșterea exponențială a capacității de procesare / de „înțelegere” a cerințelor venite din partea utilizatorilor.
Deci pregătește-te pentru niște ani interesanți din punctul de vedere al dezvoltării al inteligenței artificiale.
5 aplicații care folosesc inteligența artificială:
- ChatGPT (Web) – cine nu a auzit în ultima vreme despre acest serviciu? Dacă ești printre puținii care nu au dat peste vreo știre despre el, este un serviciu momentan în faza de testare și disponibil public care îți permite să adresezi orice întrebare. Serviciul va începe să proceseze și va face tot posibilul să îți răspundă cât mai complet la întrebarea sau cerința adresată. Poți cere să îți facă o rețetă cu ingredientele tale, poate corecta cod folosit în programare, poate face o poezie sau poate face un sumar pentru texte lungi, chiar și în limba româna (recomand însa engleza pentru că răspunsurile pot fi mai complete / detaliate / corecte). Atenție informația „acumulata” de serviciu este momentan limitată la 2021 deci nu va ști să răspundă despre evenimente sau întâmplări mai recente. Și alt lucru important este să nu te bazezi că tot ce generează este corect. Mai greșește.
- Lensa AI (iOS sau Android) – Este o aplicație tot care în ultimile luni a făcut furori. Introduci aproximativ 25-50 de fotografii în ea, o lași să proceseze pe serverele serviciului și într-un final îți generează o serie de imagini în diferite stiluri, toate animate, dar în posturi și figuri diferite și cu stiluri vestimentare diferite. Într-una poți fi ca ieșit dintr-un anime, în altă imagine ca dintr-un film Star Wars, depinde și de fotografii și de cum se nimerește.
- Prisma (iOS sau Android): Este o aplicație făcută tot de Prisma Labs precum Lensa AI. Poate ai mai folosit-o. Folosește inteligență artificială pentru a aplica efecte pe fotografii sau filmări într-un mod mai complex decât era posibil până să apară. Poate simula diferite stiluri de pictură. Efecte noi sunt adăugate în fiecare lună aproape.
- FaceApp (iOS sau Android) – Este o aplicație care îți editează automat fotografia de profil la fel de profesionist precum ar fi fost făcută în Photoshop pentru a elimina imperfecțiuni ale pielii, schimbă felul în care este iluminată fața.
- Reface (iOS sau Android) – Această aplicație ce face este să îți lipească fața ta pe fața unui personaj dintr-un film (un fel de deepfake), gif sau meme, și au o mulțime de clipuri sugestive. Rezultatul este suficient de bun ținând cont că procesarea este de ordinul secundelor și nu orelor precum se face un deepfake profesionist cu un computer performant.
Tu ce aplicații care se folosesc de Inteligența Artificială ai mai descoperit? Notează-le mai jos în comentarii.