3 aplicații interesante care folosesc Inteligență Artificială

Publicat pe 25 iul. 2017 - 8:53 de Mîrzac Iulian

Inteligența Artificială este prezentă și integrată în din ce în ce mai multe domenii, aplicații pentru consumatori, pentru afaceri, etc. Fie pentru eficientizare, fie pentru simplificarea unor procese, ori în viața de zi cu zi.

Ultimile luni am întâlnit câteva aplicații care se folosesc mai mult sau mai puțin de inteligența artificială pentru a te ajuta pe tine să atingi un obiectiv ori să nu-ți mai bați capul cu anumite lucruri.

Thread Genius

Problema pe care această aplicație o rezolvă este aceea de a ajuta pe oricine să găsească o îmbrăcăminte care i-a plăcut.

Îndrepți camera spre o îmbrăcăminte sau altceva iar aplicația se va strădui să îți ofere cele mai bune rezultate. Va emite o listă cu articole de îmbrăcăminte similare care se regăsesc prin magazinele online.

De foarte multe ori materialul textil este cel mai bine recunoscut, pe locul doi fiind forma / designul articolului de îmbrăcăminte care poate fi ori o haină ori un accesoriu.

Rezultatele nu vin de oriunde de pe internet cu doar de la o selecție de magazine. Este soluția perfectă pentru cei care vor neapărat o îmbrăcăminte anume și vor să evite căutările îndelungi.

P.S. Aplicația se folosește de marketing afiliat pentru a câștiga comisioane din eventuale vânzări realizate prin intermediul aplicației. Asta îmi place și mai mult.

iOS

Aipoly Vision

Este poate cea mai utilă dintre cele 3 aplicații din articol și ajută în primul rând nevăzătorii ori cei cu probleme grave de vedere. Aplicația detectează obiectele din jur și îți spune prin difuzor instantaneu ce vede. Nu recunoaște perfect obiectele însă din testele făcute de mine are o rată de succes mărișoară.

Televizor, masă, scaun, mouse, tastatură, pat, încălțăminte, etc. știe să le recunoască foarte ușor. Face asta cu ajutorul camerei și al unui algoritm bine pus la punct care detectează rapid obiectele din jur.

Culorile sunt recunoscute perfect însă acolo este destul de simplu și nu este nevoie de inteligență artificială neapărat ci mai degrabă de un algoritm simplu.

iOS sau Android – varianta completă este cu bani

Nexar

Este o aplicație care după ce o instalezi îți transformă telefonul într-o cameră de bord inteligentă pentru mașină. Adică va detecta dacă este ceva în neregulă în timpul mersului și va marca frânarea excesivă pe film, va anunța ceilalți participanți din trafic dacă în apropiere s-a întâmplat un accident ori cineva a raportat un alt eveniment care perturbă traficul în zonă.

iOS sau Android

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter