10 motive pentru care Google Chrome merita incercat pe iOS

Publicat pe 6 iul. 2012 - 14:09 de Tita Mihai

Recent browserul Chrome si-a facut aparitia in App Store al celor de la Apple si nu asa oricum ci in stil mare, in doar o zi a devenit cea mai descarcata aplicatie gratuita din categoria sa. Criticii au spus ca browserul este mult mai incet decat Safari si asta probabil din cauza ca Apple aplica anumite restrictii aplicatiilor provenite de la dezvoltatori terti. Se pare insa ca in ciuda acestor piedici Chrome reuseste sa vina cu cateva functii noi si diferite care fac navigarea pe net mai placuta decat o poate face Safari.

Iata mai jos zece motive pentru care puteti trece de la Safari la Chrome fara nici un fel de regret:

posibilitatea de a deschide un numar nelimitat de ferestre – fata de noua cate puteti deschide maxim in Safari, in Chrome puteti deschide cate ferestre doriti.

comutarea intre tab-uri – in Chrome puteti schimba tab-urile doar cu un swipe de la marginea display-ului, o experienta intuitiva.

cautarea si navigarea folosind omnibox – puteti nagiva usor si rapid, folosind aceasi casuta de cautare, rezultatele si adresele apar in timp ce tastati.

sincronizarea cu alte device-uri – atat timp cat va logati in Google Chrome cu acelasi ID, aveti informatiile personale oriunde cu voi, fie ca sunteti pe PC, Android sau iOS.

browsing incognito – functia incognito este disponila si pe versiunea mobila a Chrome nu doar pe cea desktop, navigati pe net fara sa lasati „urme” ( cookies, istoric sau alt tip de date ).

cautare vocala – puteti folosi aceasta functie daca aveti mainile ocupate, apasand pe iconita cu microfon, o functie utila si persoanelor cu dizabilitati.

speed dial – de fiecare data cand deschideti o noua fereastra va apar iconite cu site-urile cele mai vizitate, nu mai este nevoie sa scrieti de fiecare data adresele.

tastatura mai buna – tastatura Chrome ofera acces rapid la cateva taste importante atunci cand folositi bara de adrese.

salvati parole – puteti alege ca Google Chrome sa va intrebe de fiecare data daca doriti sa salvati o parola atunci cand va logati pe un site, la urmatoarea logare Chrome completeaza automat campurile necesare.

stergeti-va urmele direct din aplicatie – cu ajutorul functiei „Settings” puteti sa stergeti istoricul navigarii, cache-ul, cookies-urile si parolele salvate.

Desi inca este mai incet decat Safari, viteza este totusi un factor fundamental in functionarea unui browser, Chrome o sa castige din ce in ce mai mult teren pe iOS, parerea mea, deoarece vine cu functii interesante si intuitive si cel mai important nu sunt oferite inca de rivalul Safari. A incercat cineva Chrome pe iOS ? cum i se pare?  are vreo sansa sa detroneze Safari ?

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: