Cum decurge o comandă pe Ebay?

Publicat pe 17 Sep 2014 - 8:56 de Mîrzac Iulian

Comanda eBay

Cum am promis în tutorialul pentru timelapse, am să va arăt cum decurge comanda mea pe eBay. A fost prima mea comandă făcută pe eBay pentru că aveam nevoie de un declanșator cu fir pentru executarea timelapse-urilor, nu să leg ceva care să țină apăsat butonul.

Așadar am căutat 1-2 ore printre produse, am folosit tot acest timp aplicația de iPad pentru eBay, care pot să spun că este mai rapidă și mai utilă în a găsi produsele decât site-ul lor încărcat, inclusiv plata la final a fost foarte ușoară.

Pentru comandă ai nevoie de un cont PayPal sau un card de debit care suportă plăți electronice. Eu am ales PayPal pentru că este legat la card și m-am gândit că poate fi mai sigur așa deoarece este aceeași companie, poate mă înșel însă așa am făcut plus că am scăpat de introducerea datelor de pe card. Dacă nu aveți cont de PayPal deja s-ar putea să fie mai dificil pentru că la mine aprobarea cardului a durat 3 zile în care ei au făcut o micro tranzacție de câțiva cenți care apoi am confirmat-o online printr-un cod de observație din lista de tranzacții (desfășurător).

Timpul de livrare a fost de 3 săptămâni: comanda a fost pe 22 August a ajuns pe 11 Septembrie la Oficiul Postal din zona unde locuiesc. Ridicarea lor a fost surprinzător de ușoară: m-am dus cu foaia găsită în cutia poștală și cu buletinul, am stat 20 de minute la coadă (puțin se pare), mi-au dat coletele.

 Produsele comandate de mine au fost:

 1. Telecomanda cu fir înlocuitor pentru Sony RM-VPR1 – Originalul aici.
 2. Bonus am comandat și adaptorul acesta Wide

Adaptorul este o mare porcărie pentru că el are unghi wide, dar prinde în cadru inelul adaptorului deci anulează unghiul wide… Am să scriu într-un alt articol despre produse.

Sfaturi privind comenzile pe eBay:

 1. Am înțeles că ce este sub 20$ ca valoare nu este vămuit (unii spun că merge să dai mai multe comenzi mici și așa iar eviți plata TVA-ului);
 2. Citiți întotdeauna observațiile postate de vânzător, vezi dacă trimite în România, îți poate da sfaturi utile, informații importante precum timpul de livrare, sau cum se întâmplă în toate cazurile în care alegeți livrarea gratuită derogarea de orice responsabilitate dacă serviciile de curierat sau transportatorii pierd coletul;
 3. Filtrați după produsele cu vânzare rapidă (butonul Buy It Now) și sortează după preț + livrare mai mică (Price + Shipping: lowest first);
 4. Prețul afișat este tot ce plătești dacă ai pus filtrele de mai sus;
 5. Nu aș recomanda cumpărarea de produse scumpe sau mari, pentru că: plătiți taxe mari, costuri de livrare mari, dacă nu ai asigurare de transport poate ajunge lovit / defect produsul;
 6. Nu ai garanție pentru produse;
 7. Nu în ultimul rând vezi rating-ul vânzătorilor.

Alte experiențe cu eBay:

 1. Zoso
 2. Criserb

Voi ce experiențe ați avut la comenzile pe eBay ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro, scriu articole pe toate temele propuse pe site, dar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadgeturi care ajung pe piața din Romania.

Facebook |
Twitter |
+Mîrzac Iulian | Blog

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

Posteaza un comentariu: