CES: HTC Thunderbolt

Publicat pe 10 Jan 2011 - 18:21 de Mîrzac Iulian

Lansat la CES in cadrul conferintei companiei de telefonie mobila Verizon, Thunderbolt este primul telefon cu suport pentru retelele LTE si multa lume a spus ca este foarte rapid (deci numele nu a fost pus degeaba). Device-ul a fost testat pe reteaua LTE de la Verizon de cei de la CNET incarcand www.cnet.com. Site-ul s-a incarcat in cateva secunde dupa care au dat drumul si la un videoclip. Pe alte smartphone-uri ar fi durat in jur de 20-30 de secunde sa incarce aceeasi pagina spun cei de la CNET. Chiar si videoclipurile pe care le-au testat de pe site-ul cnet.com s-au incarcat in cateva secunde fara sa aiba intreruperi.

Thunderbolt nu foloseste procesorul dual-core Tegra de la Nvidia, in schimb pastrandu-l pe Qualcomm Snapdragon de 1Ghz (model MSM8655), ceea ce este un pic dezamagitor, insa smartphone-ul s-a simtit rapid.

La partea de design Thunderbol este un produs foarte aseamanator celorlalte smartphone-uri HTC. Diferit de restul HTC-urilor este linia curba de pe spate, care-l face mai confortabil de tinut in mana. Din ce in ce mai mult va conta confortul smartphone-urilor pentru ca le vom tine, din ce in ce mai mult in mana pentru browsing si alte task-uri.

Thunderbolt Masoara 12.2 cm inaltime, 6,6 cm latime si are o grosime de 1.27 cm, iar greutatea este de 164 grame, deci este destul de robust insa isi merita fiecare gram in plus. Ecranul are o diagonala de 4,3 inci si este de tip WVGA si are o rezolutie de 800×480 pixeli. Desi nu este cu mult diferit fata de restul modelelor display-ul sau este destul de clar si luminos iar accelerometrul si touch-screen-ul au functionat foarte bine si foarte rapid.

Thunderbolt va folosi Android 2.2 cu ultima versiune a sistemului de securitate HTC Sense si va putea fi upgradat pentru Android 2.3. Va oferi un spatiu de stocare de 8Gb ca memorie interna, si va avea 768 MB RAM, o camera de 8 megapixeli cu filmare HD, o camera frontala de 1.3 Megapixeli si o baterie de Litiu de 1.400 mAh.

Pretul si data de lansare exacta nu au fost dezvaluite pentru moment insa Verizon a spus ca telefoanele cu suport LTE sunt asteptate de catre companie pe la mijlocul anului.

Imagini

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro, scriu articole pe toate temele propuse pe site, dar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadgeturi care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter | +Mîrzac Iulian | Blog

Posteaza un comentariu: