Apple elimină pagina cu care verificai dacă un terminal este blocat pe iCloud

Publicat pe 30 Jan 2017 - 7:58 de Mîrzac Iulian

Printr-o mutare greu de înțeles Apple a eliminat zilele trecute pagina prin care până acum puteai verifica dacă un telefon, tabletă sau iPod Apple era legat de un cont de utilizator iCloud. Am scris aici despre cum puteai face asta.

Era o modalitate simplă prin care puteai să îți dai seama rapid dacă terminalul poate fi folosit de către un nou proprietar sau nu. Introduceai seria IMEI din telefon sau de pe cutia telefonului în formularul care arăta ca în imaginea de sus și îți spunea dacă este blocat sau nu pe un alt cont iCloud.

Pare că acea pagină nu se va mai întoarce sub altă formă. Accesarea paginii returnează eroare 404. Linkul către pagină a fost scos și din documentele de suport tehnic de pe site-ul Apple.

Compania nu a dat explicații privind eliminarea paginii de verificare. Ne-am putea gândi totuși că este un alt mod prin care influențează achizițiile de terminale Apple la mâna a doua. Poate vor să mai tempereze acest fenomen.

Pagina a fost activă încă din 2014 atunci când iOS 7 a fost introdus și era folosită de toți cei care cumpărau un telefon Apple la mâna a doua și voiau să se asigure că nu se vor trezi cu telefonul blocat după achiziție.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro, scriu articole pe toate temele propuse pe site, dar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadgeturi care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter | +Mîrzac Iulian | Blog

Posteaza un comentariu: